Zara Larsson
Svensk pop

Zara Larsson

Hon slog igenom redan som barn i tv-programmen Talang och Jag ska bli stjärna redan 2008. Men, sen blev det tyst ett par år innan hon fick ett skivkontrakt genom Ten Music Group. Om du vill läsa mer om andra svenska popartister, andra musikgenrer eller musikaler finns det gott om andra texter om det här på sidan också.

Efter det stora genombrottet

Det stora genombrottet kom med hennes vinst i Talang 2008. Hon blev den lilla tjejen med den stora rösten för hela svenska folket. Trots det var det inget skivbolag som ville skriva kontrakt med henne främst för att hon ansågs för ung. Här kan du hitta mer information om både Zara Larsson och mycket annat om du vill ha detaljer.

I januari 2013 släpptes hennes första EP “Introducing” som bland annat innehåller den stora hitlåten “Uncover”. Sedan dess har det definitivt tagit fart på allvar för Zara Larsson. Hon har uppträtt på de stora scenerna och de stora festivalerna. Hon har dessutom fått mycket nationell och internationell uppmärksamhet och publicitet. En av orsakerna till att hon blivit så omtyckt är hennes feministiska ställningstagande som spred sig som en löpeld på framför allt sociala medier för ett par år sedan.

Hon har fått många priser och utmärkelser sedan första EP:n 2013. Bland annat fick hon sina första Rockbjörnar samma år, både i kategorin Årets genombrott och Årets kvinnliga artist. Dessutom har hon fått priser som en Grammis och pris på P3 guld. Det verkar inte finnas några stopp eller gränser för hur långt den här stjärnan kan gå.