Veronica Maggio
Svensk pop

Veronica Maggio

En av Sveriges stora popartister är Veronica Maggio och henne kan du läsa mer om nedan. Om du är intresserad av andra svenska popartister och/eller andra musikgenrer kan du hitta en rad olika texter här på sidan.

Om Veronica Maggio

Hennes musik har beskrivits som allt ifrån pop till soul med inslag av rock – vilket säger mycket om att hon vågar röra sig mellan olika genrer och konstellationer.

Hon slog igenom 2006 och redan fem år senare var hon Veronica Maggio med hela svenska folket. Hon har belönats med fem grammisar, prisats på P3 guld, tagit emot Rockbjörnen tre gånger och fått GAFFA-priset lika många gånger. Det var nog ingen som undgick albumet “Satan i Gatan” som kom 2010 med bland annat singeln “Jag kommer” som spelades oavbrutet på radio det året. Och det finns inga tecken på att hon kommer att sluta spela. Redan i sommar ger hon sig iväg på en omfattande sommarturné.

Uppsalatjejen med italienskt påbrå fortsätter att släppa framgångsrikt material och förutom sitt ständigt pågående soloprojekt har hon samarbetat med en rad olika artister genom åren. Allt ifrån Oskar Linnros till Håkan Hellström. Förutom i Sverige är hon också stor i övriga nordiska länder.