Elvis Presley
Rock

Elvis Presley

En av världens genom tidernas största musikikon var Elvis Presley. Eller på ett sätt är han fortfarande en av de största musikikonerna för att folk fortsätter lyssna på hans material och köpa hans material trots att det var över 40 år sedan han tyvärr gick bort. Nedan kan du fördjupa dina kunskaper om The King, Elvis Presley.

Kungen av rock ‘n’ roll

Elvis Presley, ofta kallad The King var både en känd artist och filmskådespelare. Han slog igenom redan som tjugoåring under tidigt 50-tal. Då arbetade han som lastbilschaufför och körde ofta förbi studion Sun Records. En dag bestämde han sig för att köpa möjligheten att spela in ett par låtar. Syftet enligt honom själv var för att ge bort som födelsedagspresent. Men, senare har det spekulerats kring om det egentligen berodde på att han gärna ville att någon skulle höra honom.

Det blev starten på en karriär som ledde till att han blev en världskänd artist och ikon som fortsatt leva trots att Elvis Presley dog redan i mitten på 70-talet. Hans död har det också spekulerats mycket kring och eftersom han spelade och turnerade enda tills han kollapsade så kom hans död också mycket plötsligt. I höstas kom en ny dokumentär om just Elvis Presley, den amerikanska drömmen och kanske om varför det blev som det blev. Det har dessutom publicerats en rad böcker om honom och han har blivit tolkad av en rad kända artister.

Varför Elvis Presley blev en sådan ikon finns det många teorier om. Dels var han rätt i tiden och först med sin speciella stil både när det kommer till musiken han sjöng, dansstegen och liknande. Han blev snabbt flickidol vilket också har påverkat hans artistskap.