The Hellacopters
Rock

The Hellacopters

I följande text får du möjlighet att ta del av mer information om den svenska gruppen The Hellacopters. Om du vill läsa mer om andra rockgrupper, rockmusiken som genre eller andra musikgenrer och artister så finns det en uppsjö av andra texter att ta del av på den här sidan.

Om gruppen The Hellacopters

Gruppen bildades 1994 och två av de nuvarande medlemmarna har varit med sedan dess. De släppte sitt debutalbum 1996 och fortsatte sedan att kontinuerligt släppta musik till år 2008. Efter 2008 har de dessutom inte spelat ihop lika mycket heller. De gjorde förvisso en comeback 2016 i samband med tjugoårs jubileet av deras första skiva. Men, senast förra året spelade de ihop och tillsammans med Thåström.

Gruppen har som genren nästan kräver både blivit älskad och hatad. De har inte alltid uppskattats av kritikerna, men de har dragit stor publik. När låten “I’m in the band” kom 2005 nådde de en något bredare publik än vad de kanske åstadkommit tidigare. Samtidigt har de gjort många stora internationella projekt, exempelvis har de varit förband till KISS, en grupp som internationell sätt är världskända, framförallt för sina otroliga scenshower.