Rock i Storbritannien och The Rolling Stones
Rock

Rock i Storbritannien och The Rolling Stones

Storbritannien och USA blev hem för den tidiga rocken. Genom artistutbyten och radion färdades musiken från USA till Storbritannien och utvecklades som genre där också. Det var genom genrens utveckling i Storbritannien som den senare nådde Sverige och övriga världen. Här finns ytterligare en fördjupning om genren rock och hur den uppstod i Storbritannien och i Europa.

The Rolling Stones

En av grupperna som påverkat genren är gruppen The Rolling Stones. Gruppen bildades 1962 och slog igenom ett par år senare, 1965. Deras musik har sedan starten inspirerats av den amerikanska bluesmusiken, något som också är ett tydligt kännetecken hos andra tidiga rockgrupper. Gruppen har gett världen många stora hits så som “(I Can’t Get No) Satisfaction” och “The Last Time.

The Rolling Stones har tillsammans med The Beatles varit de mest populära brittiska musikgrupperna genom tiderna. Dock ansåg många kritiker att The Rolling Stones musik var “farligare” och därför förtjänade de inte samma uppmärksamhet som The Beatles enligt dem. Samtidigt var det precis det ovan nämnda som gjorde att gruppen fick fäste hos ungdomar. Kanske är det en av orsakerna till att rockmusiken aldrig dör ut? Att det alltid kommer finnas rockgrupper som tilltalar unga.