Musik när du tränar
Svensk pop

Musik när du tränar

Tycker du att det är svårt att hitta motivationen till att komma igång med träningen? Det kanske är så att du helt enkelt inte har energi att ta på dig löparskorna och ta dig ut på en runda? Eller så tycker du att musiken de spelar i gymmet är riktigt dålig och inte gör dig motiverad. Detta är normalt och det har visat sig att musik inte bara kan påverka hur människan mår. Musik kan även göra dig mer motiverad när du tränar och dessutom få dig att prestera bättre.

Skapa en spellista som gör dig glad

Du vet självklart bäst själv vilken musik som du tycker om att lyssna på och därför vet du även vilken typ av musik som gör dig motiverad. Skapa en spellista för dina träningar, börja med din favoritlåt och därefter adderar du musik som gärna är upbeat och lite snabbare som du älskar. När man lyssnar på musik och tränar samtidigt tenderar kroppen att träna i takt till musiken. Därför ska du välja snabb musik när du vill prestera bra.

Testa ta dig ut och träna även när du känner dig omotiverad

Varför inte bestämma dig för att som minst ta en promenad nästa gång du känner dig omotiverad att träna? Om du inte har en mobil som kan spela musik idag eller som du inte litar på kan du köpa en begagnad iphone som du laddar med din favoritmusik. Fördelen med en iphone är att du både kan välja mellan iTunes och Spotify när du vill skapa din musiklista. Börja med att ta en promenad samtidigt som du har din träningslistan i öronen, efter ett tag när du är uppvärmd och motiverad av musiken kan det hända att du helt plötsligt vill springa och det är då du verkligen märker magin som kommer med att lyssna på musik.

När du går på gymmet kan du självklart ha hörlurarna i och lyssna på den musik som du tycker om, bara för att de spelar musik på gymmet innebär det inte att du behöver lyssna på deras musik. Se till att alltid ha musik i öronen som gör dig motiverad och som får dig att prestera på toppnivå. Om du inte har någon koll alls på vad för typ av musik detta är kan du börja med ett fåtal låtar, därefter är det stor sannolikhet att du kommer att hitta mer musik i samma typ av genre och efter ett tag kommer du att ha en hel playlist som kommer att få dig att ge allt du har under träningen. Fråga vännerna vilken typ av musik de blir motiverad av när de tränar och ta ett par av dessa låtar för att fylla upp listan.