Populäraste musikgenren
Svensk pop

Populäraste musikgenren

Idag finns det otroligt många musikgenrer som är populära, när man frågar någon vad deras musiksmak är kan man få många olika svar. Enligt Spotify är det dock hip hop musiken som är den mest populära musikgenren och som det lyssnas mest på. Detta varierar dock en hel del mellan olika länder och även bland åldersgrupper. En del debatterar i att Spotify undersökning inte är tillförlitlig då Spotify främst använts sig av en åldersgrupp under 40. Fler undersökningar visar dock att hiphop är större än rock i USA, faktum är att det inte bara är i USA utan överlag kan man anse att hiphop är den största musikgenren i hela världen.

Därför om man till exempel planerar att starta ett skivbolag kan det vara klokt att rikta in sig på hiphop då denna musikgenre är mycket bred och det finns olika typer av hiphop som ingår i grenen. En del låtar består av rytmisk rap medan andra är mer influerade av popmusik. När man startar ett företag kan det hända att man är i behov av lån och hantering av fakturor hos capcito.com och detta gäller speciellt om du öppnar ett skivbolag. Det finns helt enkelt otroligt mycket att hålla reda på och om man är i behov av att fakturera är det klokt att använda sig av ett företag för att göra detta. Då kommer allt att gå rätt till samtidigt som man ger ett mer seriös intryck.

Hiphop musiken anses ha formats i USA under 1970-talet och blev snabbt väldigt populärt. En av de som anses vara skapare av hiphop är Afrika Bambaata. I Bronx New York var det populärt med så kallade svartklubbar som fanns på gatorna och var olagliga. Man spelare musik och festade och många gäng dök ofta upp på dessa fester. Det hände ofta att de gjorde upp med knytnävar och pistoler och Afrika Bambaata förespråkade att man istället skulle göra upp i rap battles. Detta blev allt mer populärt och även om det kan låta otroligt så hände det faktiskt och på så sätt började hiphopen att öka i popularitet och var snabbt en av de mest populära musikstilarna i New York. Därefter började hiphop spridas runt om i landet och även till Europa.

Många anser att hiphopen har blivit urvattnad sedan dess att den dök upp på 1970 talet. Under denna tid framförde artisten nämligen rap till väldigt rena rytmer. Idag har hiphopen inslag av mängder av andra genrer. Dock finns det fortfarande många rapartister som utför den så kallade ”klassiska hiphopen” som man förr kunde höra på gatorna. Hiphop har dessutom anpassats mer till det moderna samhället och därmed är musiken och de lyrics som rappas mycket rumsrenare än förut.