Cats
Opera och musikal

Cats

Musikalen Cats är en av världens mest kända musikaler. Den hade premiär redan 1981 och är dansmusikal utan dess like. Musikalen är skriven av Sir Andrew Lloyd Webber och librettot tillika texterna bygger på dikter som är skrivna av T.S Eliot samt bearbetade av Lloyd Webber. Nedan finner du mer information och kuriosa om musikalen.

En av världens mest kända dansmusikaler

Efter premiären i London spelades Cats i 20 år utan uppehåll. Sedan dess har den slutat att spelas i London, men den kommer förmodligen sättas upp igenom inom överskådlig framtid. Musikalen är en väldigt älskad musikal om ett gäng katter som möts en väldigt speciell natt och alla karaktärerna är baserade på de katter som T.S Eliots dikter handlar om. Musikalen har spelats runt om i världen också. Det som skiljer Cats från andra musikaler är att den inte har någon talad dialog.

Det finns en filmversion av den älskade musikalen och det går fortfarande att lägga vantarna på de fantastiska dikterna som ligger till grund för manuset. Men, nu blir dessutom musikalen film igen med många kända namn i rollistan. Det är inte längre enbart spekulationer om att filmen från 90-talet nu kommer i en omarbetad och uppdaterad utgåva.