Viktig utrustning för att producera musik
Svensk pop

Viktig utrustning för att producera musik

Om man har en musikstudio så finns det gott om utrustning som man kan tänkas behöva. Inte minst ett mixerbord. Med ett mixerbord går det snabbare och smidigare att mixa sin egen musik än om man gör det direkt på en dator med ett mjukvaruprogram. Ett mixerbord är verkligen att föredra. Men självfallet behöver man även riktigt ordentliga och fina instrument. Det gäller både om man jobbar med akustisk musik och med mer elektronisk och digital musik. Musik ska byggas utav glädje och musikaliskt kunnande. Men man behöver även ordentlig utrustning.

En annan sak som man kan behöva om man har en musikstudio och vill jobba med att producera musik är ett mobilabonnemang. Det finns många sådana att välja på men det är endast ett mobilabonnemang som ett företag behöver i de flesta fall. Vissa gånger kan det dock vara en idé med en mobil växel eller kanske en telefon med dubbla sim – kort. Den som har ett företag som sysslar med produktion av musik kan även känna sig trygg med att mobilabonnemanget ger en ständig möjlighet att bli uppringd, om någon artist eller producent skulle vilja få tag på en för ett nytt och intressant samarbete. Något som de flesta nog inte skulle vilja missa, om en sådan chans dök upp.

När det gäller inspirationskällor så finns det gott om andra artister att inspireras av. Kanske är till exempel det gamla bandet Chicago en inspirationskälla för somliga, medan andra inte kan låta bli att tycka om Toto som ju är ett and med ett väldigt typiskt sound med en stark känsla av 1980 – tal.

Ett annat band som onekligen gör att man lätt tänker på 1980 – talet är den tyska gruppen Alphaville, och när man ändå pratar om Alphaville gör man kanske även klokt i att också nämna bandet Magnavox som hade ett väldigt liknande och typiskt synth-sound.

För att lyckas med att slå igenom är det även oerhört viktigt att lyckas med att nå ut med sin musik. Det kan man göra på många olika vis men en möjlighet som man hör är att höra av sig till P3 som alltid gärna spelar och är på jakt efter ny och spännande musik. Även kommersiella radiokanaler kan vara ett alternativ men för att bli spelad i någon av de stora kommersiella radiokanalerna behöver man i regel ofta redan vara en etablerad artist eller en ny artist på väg att slå igenom med gott om marknadsföring och ett skivbolags muskler i ryggen.

Om man har något extra att bjuda på kan man kanske även få chansen att vara förband på en festival någonstans.

En annan möjlighet kan vara att sprida in musik på nätet i sociala medier, eller låta andra använda en låtar och musik gratis genom att ladda upp musik på sidan Soundcloud som är en sajt där kommersiella aktörer kan hitta gratis musik.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *